Основні показники ІКТ

Партнерство з питань вимірювання ІКТ для цілей розвитку (The Partnership on Measuring ICT for Development), формально започатковане в Сан Пауло, Бразилія в червні 2004.

Метою партнерства є пристосування та подальший розвиток різних ініціатив, спрямованих на збільшення доступності показників ІКТ на національному, регіональному та міжнародному рівнях. Партнерство є відкритою основою для координації поточної та майбутньої діяльності, створення узгодженого та структурованого підходу до для розробки показників ІКТ у глобальному масштабі, і особливо у країнах, що розвиваються.

В якості партнерів увійшли МСЕ, ОЄСР, ЮНКТАД, Інститут статистики ЮНЕСКО, чотири регіональних комісії ООН (ECA, ECLAC, ESCAP, and ESCWA), Спеціальна робоча група ООН з питань ІКТ, а також Світовий банк. Деякі національні статистичні органи розвинутих також країн є членами і роблять свій внесок у партнерську діяльність надаючи експертну оцінку та поради національним статистичним органам з країн що розвиваються, а також шляхом передачі знань в таких областях як методології і програми статистичних обстежень.

Цілями партнерства є:

  • Досягнення домовленості щодо спільного переліку основних показників ІКТ, який був би взаємно гармонізований та узгоджений на міжнародному рівні, і становив би основу для бази даних статистики ІКТ.
  • Підвищення можливостей національних статистичних органів у країнах, що розвиваються і підвищення компетентності для розробки програм збору статистики з питань інформаційного суспільства, які базувалися б на міжнародно узгоджених показниках.
  • Розробка всесвітньої бази даних показників ІКТ і забезпечення її доступності через Інтернет.

Документи

Посилання

  1. Коментарів ще немає.
  1. No trackbacks yet.

Залишити коментар